Aanmelden grofvuil (ophaaldag woensdag 03 januari)

 Persoonsgegevens
 Voornamen
 Tussenvoegsel(s)
 Achternaam *
 E-mailadres *
 Telefoonnummer
 Velden met een * zijn verplicht

 Adresgegevens
 Straatnaam *
 Huisnummer *
 Huisletter
 Huisnummertoevoeging
 Velden met een * zijn verplicht

Eventuele opmerkingen m.b.t. locatie grofvuil

Aan te bieden grofvuil *
Velden met een * zijn verplicht
 
 
 ophaaldag woensdag 03 januari


Wat mag u aanbieden

Grof huishoudelijk afval is afval van huishoudens dat niet in een vuilniszak hoort, zoals een strijkplank, schemerlamp, gedemonteerd bed, oude matras, stoel, gedemonteerde kast, vloerkleed in een gebundelde rol, laminaat, etc. Maar ook groot wit- en bruingoed (tv, koelkast, wasdroger e.d.), een oude fiets en een schilderij.

Wat mag u niet aanbieden

Complete huisraden, steenachtig materiaal zoals een wc-pot, wasbak, tegels en puin, maar ook bouw- en sloopafval, zand, grond, aarde, bielzen, boomstammen, tuinafval, dikke balken, houten platen, stalen buizen en auto-, motor- en bromfietsonderdelen zijn niet welkom bij het grof huishoudelijk afval. Net zo min als deelstromen die apart gehouden moeten worden zoals papier, glas en asbest. Ook objecten die vast aan uw huis zitten zoals keukenblokken, keukenkastjes en zonneschermen vallen niet onder grof huishoudelijk afval.

Maximale omvang en gewicht van het grof huishoudelijk afval

Een stuk grof huishoudelijk afval mag maximaal 1,5 meter lang zijn en 1 meter breed, met een maximale inhoud van 0.5 m³ per stuk en een maximum gewicht van 30 kg. Per huishouden mag in totaal geen grotere hoeveelheid grof huishoudelijk afval worden aangeboden dan 1 m³ per inzameldag. Als u grotere hoeveelheden grof afval aanbiedt (huisraden, meerdere fietsen, bankstellen e.d.), moet u betalen. Dit kunt u aanbieden op de milieustraat.

Bouw- en sloopafval

Dit is het afval dat vrijkomt bij bouwkundige werkzaamheden. Bouw- en sloopafval is geen huishoudelijk afval. Daarom mag het niet bij het “gewone“ huisvuil, zoals in de afvalcontainer of grijze huisvuilzak. Het mag ook niet als grof huishoudelijk afval worden aangeboden. De enige manier om van uw bouw- en sloopafval af te komen is om het tegen betaling op de milieustraat aan te bieden of een transportbedrijf in te schakelen.

Aanvullende informatie

Om zwerfvuil en andere overlast te voorkomen, mag u het grofvuil op de afgesproken dag tussen 06.00-07.30 uur aan de straat zetten. De Buitendienst begint om 07.30 uur met het ophalen van het grofvuil. Zet het grofvuil niet de avond van tevoren op straat.

Meer informatie over aanbieden vindt u bij de milieustraat